Friidrott

Träning är naturligtvis kärnan i IK Hakarpspojkarnas friidrottsverksamhet. Målsättningen är att alla i Jönköping ska kunna bedriva friidrott på just sin nivå. Föreningens ambition är att erbjuda verksamhet för de yngsta till de äldsta och för allt från motionären till eliten.

Vår ungdomsverksamhet

Vår ungdomsverksamhet är öppen från 7 års ålder och mellan 7 och 9 år deltar man i någon av våra Friidrottsskolor som har aktivitet 1 gång per vecka. Vi har för närvarande en Friidrottsskola på Sanda (Österängsskolan inomhus) och vi har en på Råslätts IP (Kålgården inomhus). Skulle intresserade ledare finnas kan vi tänka oss att starta upp verksamhet på andra platser i kommunen. I åldern 10-14 år tränar vi 2 gånger i veckan med en stegrande intensitet för varje år. Från 15 års ålder har vi gemensamma träningar 3-4 pass i veckan som till viss del är mer greninriktad.

Börja friidrotta

Om du är sugen på att testa friidrott så har du kommit rätt! IK Hakarpspojkarna har de senaste åren varit Jönköpings bästa friidrottsklubb. Här samlas allt från elitaktiva till barn som ”leker” friidrott någon gång i veckan.

Vill du bli en del av något av våra tränarteam så tveka inte att höra av dig. Såväl gamla som nya aktiva hälsas välkomna till vår verksamhet. Eventuella frågor kan ställas till tränare eller till Anders Grönvall, 036-18 44 77, 0709-52 47 94.

Åldersindelningen ska ses som ungefärlig. Om ingen annat framgår så är träningen vid Råslätts IP under maj-september och i Kålgården oktober-april. Du har möjlighet att testa 3-4 gånger innan du bestämmer dig för att fortsätta och bli medlem hos IKHP.

Senaste nyhetsartiklar

IKHP bygger för framtiden

I måndags så revs gammelstugan, föreningens ursprungsstuga. Som bekant så kommer gammelstugan och ytan framför den att ersättas med nya fräscha lokaler under hösten. Vi förstår om rivningen innebär att många nostalgiska känslor lockas fram hos många medlemmar. Inget...

Ikväll börjar Göteborgsvarvets löparkvällar

Ikväll (6 sept, 2016) startar Göteborgsvarvets löparkvällar vid IKHP-stugan. 6 tillfällen med olika träningsmoment lett av IKHP:s löpare. Alla träningar är gratis. Efter träningstillfällen finns det även möjlighet att springa Seedningslopp inför nästa års...