Triathlon

Foto: Trifit

Triathlon är en uthållighetsidrott som består av tre grenar: simning, cykling och löpning. Triathlonsektionen är IKHPs yngsta, som startades 2004 och som växer för varje år.

Triathlon är en idrott som lockar allt fler människor. Kanske beror det på mångsidigheten i de tre olika grenarna, den fysiska utmaning som idrotten erbjuder – eller helt enkelt att det är fantastiskt roligt! IKHP:s triathlonsektion är föreningens yngsta sektion och bildades 2004. Sektionen har idag medlemmar på olika nivåer – här finns allt från nybörjare till yttersta elit inom svensk triathlon. Är du också sugen på att testa? Då är du hjärtligt välkommen till någon av våra gemensamma träningar.

En triathlon mitt i veckan

Under sommaren anordnar sektionen ”En triathlon mitt i veckan” – ett mycket uppskattat träningslopp för både barn och vuxna vid Axamosjön.

Detta är ett utmärkt tillfälle för alla som vill prova på triathlon!

Tre olika bansträckningar erbjuds för ”knattar”, ”ungdomar” och ”motionärer”.

Motionsklassen simmar 375 m, cyklar 11,5 km och springer 3,2 km.
Ungdomsklassen simmar 100 m, cyklar 4 km och springer 1,5 km.

Läs mer om ”En triathlon mitt i veckan” här.

Gemensamma träningar

Varje vecka har sektionen ett antal gemensamma träningar. Tid och plats kan variera något under året men grovplaneringen ser ut så här:

Måndagar
Simning 90 min i Rosenlundsbadet (utomhus vid Axamosjön under sommarhalvåret)

Tisdagar
Löpintervaller 90 min följt av styrketräning.

Onsdagar
Simning 90 min i Rosenlundsbadet. (En triahlon mitt i veckan under sommarhalvåret)

Torsdagar

Långdistanslöpning 60-90 min.

Fredagar
Simning 60 min i Rosenlundsbadet.

Lördagar

Långpass cykel 4 timmar. Samling vid Kinnarps Arena (parkeringen).

Tid och samlingsplats samt eventuella ändringar läggs ut på sektionens Facebooksida – så håll dig uppdaterad här!

Ungdomsverksamhet

I ungdomssektionen samlar vi ungdomar från 8 år och uppåt som vill träna triathlon. Vi har fokus på teknikträning i både simning, cykling och löpning varvat med en stor dos lek.

Vi har organiserade träningar 2 gånger per vecka, löpning/cykling på onsdagar och simning på söndagar. Under somrarna håller vi till uppe i Axamo på IKHP:s ”En triathlon mitt i veckan”.

Elitverksamhet

Elitverksamheten är skräddarsydd efter de aktivas behov och önskemål. Den bygger på långsiktighet för att ge de aktiva bästa möjliga förutsättningar att uppnå sina högt ställda mål.

Planering av tränings- och tävlingsverksamheten görs av de aktiva tillsammans med den elitansvarige. Utvärdering sker fortlöpande. Mer information och kontaktuppgifter finns på hemsidan under fliken ”Elit” (OBS mer information om elitverksamheten kommer, den på gamla webben är inte uppdaterad).

IKHP triathlon i sociala medier.

Gilla oss på Facebook
Gilla oss på Instagram

Länkar