Fina lopp på Medel-SM och Stafett-SM

• 8 sep 2024
  • Huvudnyhet, Orientering

image: Fina lopp på Medel-SM och Stafett-SM

I helgen avgjordes Medel-SM och Stafett-SM i orientering i skogarna runt Björksunds Slott i Sörmland. IKHP hade 26 orienterare på startlinjen på medeldistansen och hela 11 lag på stafetten, och var därmed en av de klubbar med flest löpare på plats. Bäst lyckades Signe Eskilsson i D18 med ett SM-silver på medeln och i stafetten tog H20-laget (Emil Ling, Olle Karlsson och Isak Eskilsson) ett SM-brons.

Sörmlandsterrängen bjöd på finfin och tekniskt svår orientering, i härlig britt-sommarvärme, med hela Sverige-eliten på plats. Under fredagens Medel-kval gick 12 löpare vidare till A-final. I H21 knep Simon Harden en finalplats i den tuffa konkurrensen och i de lika hårda D21-heaten gick hela tre tjejer - Annika Simonsen, Sara Granstedt och Hilda H Johansson vidare. Alla våra juniortjejer, Signe Eskilsson (D18), Tova Rangert (D20) och Sandra Ling (D20), kvalade vidare i damjuniorheaten och herrjuniorerna, Emil Ling (H18), Viggo Wulff (H18), Olle Karlsson (H20), Isak Eskilsson (H20) och Anders Skoglund (H20) hade samma fina kvalomgång och fick vara med i A-final.

Under lördagens final gjorde Signe E ett fin fint lopp i D18, vilket resulterade i ett SM-silver. Ytterligare SM-löv (placering 1-10) plockades hem av Tova R (4:a i D20), Emil L (4:a i H18), Isak E (5:a i H20), Annika S (8:a i D21) samt Olle K (10:a i H20). Även i B-E finalerna blev det flera fina revansch-lopp av våra löpare.

På söndagen avgjordes spännande och intensiva stafetter i senior och juniorklassen. Den tekniskt svåra terrängen och värmen utmanade, men när tävlingen var slut hade vi H20-laget (Emil L, Olle K, Isak E)  på pallen med en välförtjänst 3:e plats. D20-laget (Signe E, Sandra L, Tova R) slutade på en 9:e plats. Våra dam- och herrseniorer hade det bitvis tufft i skogen men slutade till sist på en 12:e plats av cirka 60 lag i D21 (Emma L, Hilda HJ, Annika S) respektive på en 15:e plats av cirka 100 lag i H21 (Simon H, Arvid N, Joar H). Värt att nämna är att bland herrseniorlagen bidrog IKHP med hela fem lag, dvs. vi har minst 15 starka herrseniorer i klubben.

En fin helg i Sörmlandsskogen helt enkelt!