Orientering

IKHP

Orientering innebär att du ska besöka ett antal kontroller, utan andra hjälpmedel än karta och kompass. Orientering består idag av fyra olika grenar; orienteringslöpning, skidorientering, mountainbikeorientering och precisionsorientering där den första, som är ursprungsgrenen, samlar största antalet utövare.
Orienteringen lockar många människor, kanske beroende på att sporten kan utövas i alla åldrar och på alla nivåer. IKHP:s orienteringssektion har medlemmar från nybörjare till yttersta Sverige elit. Orientering erbjuder något för alla åldrar, ett fritidsintresse för hela familjen!

TRÄNA MED OSS

Är du sugen på att träna med oss? Då är du hjärtligt välkommen till någon av våra gemensamma träningar. Vi erbjuder träningar inom orienteringslöpning för alla (ungdom – motion – elit).
Du som är ny hos oss är välkommen att köra prova-på ett par gånger, vill du sen fortsätta söker du medlemskap för träning/tävling i IKHP. För mer information om våra träningar, gå in under kalender på vår idrottsliga hemsida.

 

NYBÖRJARE ?

Är du sugen på att testa orientering ? Varje termin försöker vi starta upp nybörjargrupper för ungdomar och vuxna som vill pröva på orientering. För våra allra yngsta erbjuder vi skogslek i våra ”Småstjärnor”. För mer information om aktuella grupper, se vår idrottsliga hemsida

 

HITTAUT

Hittaut är ett av Sveriges största friskvårdsprojekt. 2020 pågår Hittaut i Jönköping från april till oktober. Kartan är det centrala i Hittaut och den hittar du gratis på våra kartutlämningsställen eller som mindre pdf-filer för nedladdning och egen utskrift på hemsidan. Du kan även se kartan direkt på webben. Med hjälp av kartan och/eller GPS besöker du kontroller (checkpoints) som är markerad med en aluminiumstolpe i naturen. Läs mer på hittaut/Jönköping.

IKHP orientering i sociala medier

Gilla oss på Facebook och Instagram:

Hittaut

Facebook

Instagram