Triathlon

Foto: Appelin Media Productions AB
Triathlon är en uthållighetsidrott som består av tre grenar: simning, cykling och löpning. Triathlonsektionen är IKHPs yngsta, som startades 2004 och som växer för varje år.

Triathlon är en idrott som lockar allt fler människor. Kanske beror det på mångsidigheten i de tre olika grenarna, den fysiska utmaning som idrotten erbjuder – eller helt enkelt att det är fantastiskt roligt! IKHP:s triathlonsektion är föreningens yngsta sektion och bildades 2004. Sektionen har idag medlemmar på olika nivåer – här finns allt från nybörjare till yttersta elit inom svensk triathlon. Är du också sugen på att testa? Då är du hjärtligt välkommen till någon av våra gemensamma träningar. För mer information om våra träningar så kan ni gå in under kalender på vår idrottsliga hemsida www.idrott.ikhp.se

 

En triathlon mitt i veckan

Under sommaren anordnar sektionen ”En triathlon mitt i veckan” – ett mycket uppskattat träningslopp för både barn och vuxna vid Axamosjön.

Detta är ett utmärkt tillfälle för alla som vill prova på triathlon!

Tre olika bansträckningar erbjuds för ”knattar”, ”ungdomar” och ”motionärer”.

Motionsklassen simmar 375 m, cyklar 11,5 km och springer 3,2 km.
Ungdomsklassen simmar 100 m, cyklar 4 km och springer 1,5 km.

Läs mer om ”En triathlon mitt i veckan” här.

Ungdomsverksamhet

I ungdomssektionen samlar vi ungdomar från 8 år och uppåt som vill träna triathlon. Vi har fokus på teknikträning i både simning, cykling och löpning varvat med en stor dos lek.

Vi har organiserade träningar 2 gånger per vecka, löpning/cykling på onsdagar och simning på söndagar. Under somrarna håller vi till uppe i Axamo på IKHP:s ”En triathlon mitt i veckan”.

Elitverksamhet

Planering av tränings/tävlingsverksamheten görs av de aktiva och deras egna coacher.

Elitgruppen består av Erik Holmberg med flera fina placeringar och Åsa Lundström som är svensk mästare i IRONMAN och topp tio i världen.

Mer information om och kontaktuppgifter till de elitaktiva kan ni se i deras sociala kanaler.

IKHP – triathlons elitaktiva i sociala medier:

www.erikholmberg.nu

www.asa-lundstrom.com